JOULUMENU / JULMENY / CHRISTMAS MENU  11.12–22.12.2017

 

MA-PE / MÅN-FRE / MON-FRI 

11:00-13:30 & 14:00-16:30

 

ALKURUOAT / FÖRRÄTTER / STARTERS

 

TAIMENMOUSSELINE, PIPARJUURIKREEMIÄ JA MALLASLEIPÄÄ

MOUSSELINE PÅ LAXÖRING MED PEPPARROTSKRÄM OCH MALTBRÖD

TROUT MOUSSELINE WITH HORSERADISH CRÈME AND MALT BREAD

* * *

TOAST SKAGEN – KATKARAPUJA, TILLIBRIOSSIA JA PUNASIPULIHILLOKETTA

TOAST SKAGEN – RÄKOR, DILLBRIOCHE OCH RÖDLÖKSKOMPOTT

TOAST SKAGEN – PRAWNS, DILL BRIOCHE AND RED ONION COMPOTE

* * *

VASIKANRILLETTE, PARMESAANIMAJONEESIA JA SALVIAA

KALVRILLETTE MED PARMESANMAJONNÄS OCH SALVIA

VEAL RILLETTES WITH PARMESAN MAYONNAISE AND SAGE

 

 

PÄÄRUOAT / VARMRÄTTER / MAIN COURSES

 

PAISTETTUA SIIKAA, PERUNATERRIINIÄ JA LIMETTI-VOIVAAHTOA

STEKT SIK OCH POTATISTERRIN MED LIMESPETSAT SMÖRSKUM

PAN-FRIED LAVARET, POTATO TERRINE AND BUTTER FOAM WITH LIME

* * *

ANKANKOIPICONFIT, KURPITSAPYREETÄ JA INKIVÄÄRI-OMENAKASTIKETTA

CONFITERAT ANKLÅR, PUMPAPURÉ OCH ÄPPELSÅS MED INGEFÄRA

DUCK LEG CONFIT WITH PUMPKIN PURÉE AND GINGERED APPLESAUCE

* * *

KARITSAN PAAHTOPAISTIA, VALKOSIPULI-PERUNAPYREETÄ JA TUMMAA SINAPPIKASTIKETTA

LAMMROSTBIFF MED VITLÖKSKRYDDAD POTATISPURÉ OCH MÖRK SENAPSSÅS

ROAST LAMB, POTATO PURÉE WITH GARLIC AND DARK MUSTARD SAUCE

 

 

JÄLKIRUOAT / EFTERRÄTTER / DESSERTS

 

TYRNIPOSSET JA PAAHDETTUA VALKOSUKLAATA

HAVTORNSPOSSET MED ROSTAD VIT CHOKLAD

SEA-BUCKTHORN POSSET WITH ROASTED WHITE CHOCOLATE

* * *

HERUKKAJÄÄDYKETTÄ, FRANGIPANEA JA SUOLAKARAMELLIA

VINBÄRSPARFAIT MED FRANGIPANE OCH SALT KARAMELL

CURRANT PARFAIT WITH FRANGIPANE AND SALTED CARAMEL

* * *

SUKLAA-KIRSIKKALEIVOS JA KANELIKERMAA

CHOKLADBAKELSE MED KÖRSBÄR, KANELGRÄDDE

CHOCOLATE AND CHERRY CAKE WITH CINNAMON CREAM

 

55,00 €