The Perfect wine for Toast Skagen

Toast Skagen is a classic dish created in restaurant Riche in Stockholm back in the 1950’s. It consists of a toasted white bread and mayonnaise-based paste of fresh shrimps, topped with fish roe and dill right before serving.

Château de Plaisance’s biodynamic vineyards are located in the Loire Valley and are carefully taken care of by 32-year-old Vanessa Cherruau, the owner of the estate. Most of the estate’s 25 hectares are dedicated for wine cultivation and mainly for Chenin Blanc. All the production has been organic since 1995 and biodynamic since 2008.

Strindberg’s Toast Skagen is one of the best in the whole of Helsinki. There is a reason it is one of the most popular dishes of the restaurant – and has been for several years. We wanted to find the perfect wine match for this classic dish, one that would complement both the food and the wine. Jury’s favorite in the blind tasting was a classic Chenin Blanc from the Loire Valley.

Château de Plaisance L’Anjou Blanc has a ripe fruity aroma in the nose with dry yet bold and juicy flavors. The elegant bitterness in the aftertaste balances out perfectly the rich fruitiness of the flavor and makes the taste linger for a long time. Grapes are handpicked and wine is spontaneously fermented.

L’Anjou Blanc compliments beautifully the delicate aromas of the fresh shrimps and it has plenty of acidity to lighten up the richness of the dish. Strindberg’s Toast Skagen and Chenin Blanc from Plaisance make a wonderful combination everyone should try.

Juhlakausi kuumenee entisestään viikonloppua kohti! 

Vanhojen aikojen American bar-henkeä peileineen ja jämäkkine tiskeineen hehkuva yläkertamme kirjastobaari tarjoaa mainion mahdollisuuden tasata hengitys ja nauttia alkumaljat pehmeiden sohvien huomassa. 

Ensi viikosta alkaen muuten  lounastetaan jouluisten makujen mukana. Tutustu menuun ja varaa paikkasi näppärästi bion linkistä! 

#ravintolastrindberg #strindberg #esplanadi #myhelsinki #helsinki #joululounas
Samettisen valkosuklaa-ganachen kohdatessa hunajaisen pehmeät persikat alkaa makunystyröiden tanssi. Tujaus persikoiden makulientä päälle, tarjoillaan ruutupöytäliinalta ja nautitaan hyvässä seurassa talvisen Esplanadin yllä.

Palvelemme myös huomenna 6.12. klo 12 alkaen, tervetuloa herkuttelemaan! 🥂

#ravintolastrindberg #strindberg #esplanadi #myhelsinki #helsinki #itsenäisyyspäivä #klassikko
Onko juhlavampaa, kuin nostaa malja 106-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle Espan yläpuolella? 

Itsenäisyyspäivänä Strindbergillä palvellaan klassikonnälkäistä juhlakansaa kun keittiön hellat lämpenevät, suosikkiannokset tuoksuvat ja kuplajuomalla täyttyvät lasit kilisevät salin puolella. Pöydät ovat katettuna 6.12. klo 12:00 alkaen.

Striban varauskirja itsenäisyyspäiväksi on auki nyt, tervetuloa juhlimaan!

#ravintolastrindberg #strindberg #esplanadi #myhelsinki #helsinki #itsenäisyyspäivä #klassikko
Valkoinen maisema, himmeällä loistava valaistus ja iloista sorinaa — Strindbergin illat parhaimmillaan. ✨

#ravintolastrindberg #illallinen #ravintolat #klassikko #helsinki #esplanadinpuisto
Juhlasesonki hehkuu ruokalistalle ja joulumenun annoksia saapuu keittiöstä heti joulukuun alusta. Joulumenumme kunnioittaa perinteitä tuoden pöytään tuttuja makuja, kuten mausteista glögiä ja tähtianiksen taikaa.⁠
⁠
Tutustu herkulliseen joulumenuun osoitteessa strindberg.fi ja varaa pöytäsi jo nyt – joulu maistuu parhaiten yhdessä! 🤍
Pakene viimaa ja istahda lämpimän lohikeiton äärelle. Kahvilassa lohikeittoa on tarjolla maanantaista lauantaihin klo 11-16. 🥄
Aikalailla juuri vuosi sitten juhlittiin nuorta, mutta klassikoksi muodostunutta 30-vuotista Strindbergiä! 🤍

#cafestrindberg #kahvila #ravintolahelsinki #ravintolastrindberg #historia #syntymäpäivät
Kätkeydy rauhalliseen kabinettiimme ja nauti ainutlaatuisesta tilasta tiimisi kanssa pikkujoulujen tai palaverin merkeissä! ✨⁠
⁠
Tiedot kabinetista löydät meidän nettisivuiltamme.