Ohita navigaatio

STRINDBERGIN KLASSIKKOMENU 12.1.-27.2.2021

Olemme koonneet kautta aikain suosituimmat annoksemme herkulliseen menuun, joka sopii täydellisesti talven keskelle. Tule ja tuo ystäväsikin!

Menu on voimassa ti-pe klo 15 alkaen sekä lauantaisin klo 13 alkaen.

Menu 46€

Toast Skagen (L)
***
Hiillostettua lohta, béarnaisekastiketta ja uppomuna (L)
tai
Rydbergin pihvi (L,G)
***
Köyhät ritarit

L = laktoositon
G = gluteeniton


Viinisuositukset:
Masi Masianco Pinot Grigio Verduzzo, IGT Bianco delle Venezie, Masi, Italy
11,80€ (16cl) / 55€ (plo)

***Masi Campofiorin, IGT Rosso del Veronese, Masi, Italy
11,80€ (16cl) / 55€ (plo)

***
Torres Floralis Moscatel Oro, Spain 8,30 € (8cl)


Tällä reseptillä pääset nauttimaan Strindbergin herkuista myös kotona!

Hiillostettua lohta, béarnaisekastiketta ja uppomunaa neljälle henkilölle

lohta suomustettuna ruodottomana 600 g
pinaattia 100 g
paahtoleipää  4 viipaletta

uppomunat:
kananmunia jääkaappikylminä 4 kpl
väkiviinaetikka 0,5 dl
vettä 5 l

béarnaisekastike:
keltuaisia 5 kpl
valkoviiniä 2 dl
valkoviinietikka 0,5 dl
shalottisipulia 1 kpl
valkopippuria 5 kpl
rakuuna 3 oksaa
voita 100 g
sitruuna 1 kpl
tabasco
suola
tilliä koristeeksi

Ohje:

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja paahda leivänpaahtimessa. Leikkaa lohesta kaksitoista tasakokoista viipaletta. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Leikkaa sitruunasta neljä siisti lohkoa, säästä loput kastiketta varten.

Uppomuna:

Laita vesi ja etikka kattilaan kuumenna kiehuvaksi. Riko munat kahvikuppeihin niin että keltuainen jää ehjäksi. Tee kauhalla kattilaan pieni pyörre ja kaada muna sinne varovasti. Pienennä lämpöä niin että vesi kiehuu aivan vähän. Ota kellolla aikaa kolme minuuttia ja nostele munat kylmään veteen odottamaan.

Kastike:

Kuori ja pilko sipuli. Sulata voi. Irrota rakuunan lehdet varsista. Hienonna lehdet. laita pieneen kattilaan valkoviini, sipuli, valkoviinietikka, rakuunan varret ja valkopippuri. Keitä nesteestä puolet pois ja siilaa puhtaaseen kattilaan niin että sattumat tulee pois. Laita keltuaiset ja jäljelle jäänyt neste puhtaaseen kattilaan, (voit myös tehdä kastikkeen vesihauteessa) kuumenna seosta liedellä samalla koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Seos alkaa saostumaan aika nopeasti, joten kannattaa aina välillä nostaa kattila liedeltä ja vatkata samalla koko ajan. Kokeile välillä tiputtaa kastikkeen päälle tippa voisulaa, jos se menee pinnasta läpi jatka vatkaamista hellalla, jos se jää pintaan on seos kypsää. Tämän jälkeen lisää seoksen joukkoon voisula ohuena norona koko ajan sekoittaen vispilällä. Lisää joukkoon hienonnettu rakuuna, purista sitruunasta joukkoon mehua ja mausta suolalla ja muutamalla tipalla tabascoa. Peitä kannella ja jätä pöydälle odottamaan tarjoilua.

Lohi ja pinaatti:

Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja ripottele siihen suolaa. Hiillosta lohet molemmin puolin kuumalla pannulla. Paista pinaatti voissa ja nosta talouspaperin päälle niin ylimääräinen neste lähtee pois. Lämmitä uppomunat nopeasti kuumassa vedessä ja nostele ne myös paperin päälle.

Kasaa paahtoleivälle pinaattia, uppomuna ja lohiviipaleet. Laita béarnaisekastiketta viereen, sitruunalohko ja tilli koristeeksi.